Pilates för män

Är Pilates nyttigt för män?

Varför skulle inte det vara det? Pilates startades av en man, Joseph Pilates, och den har varit en viktig del i många elitidrottares träning under många år. Det finns mängder av exempel på elitidrottare inom fotboll, ishockey, golf, tennis, basket, simning mm som använder Pilates som en kompletterande träningsform.

Pilates är en av de snabbast växande fitnesstrenderna i världen och män drar definitivt stor nytta av Pilates många fördelar.

Varför pilates fungerar bra för män!
Pilates arbetar med funktionell träning som är förmågan att få styrka, balans och flexibilitet – allt kännetecknar Pilatesträning och är mycket relevanta för mäns fitness.
Pilates betonar styrka i centrum av kroppen, den är kraftfull och utvecklar grundläggande styrka i de djupa musklerna för att stabilisera bålen och stärka ryggen.

Det finns inget specifikt annorlunda i pilatesträning för män. Pilates Metoden är densamma för alla. Pilates bygger på sunda rörelseprinciper för kroppen i allmänhet . Män kan upptäcka att deras muskler är lite hårdare än kvinnors, särskilt i höfter och ben, men övningar kan lätt modifieras för att tillåta dessa områden att sträcka ut gradvis. Ändring av övningar är vanligt i Pilates så att den kan möta olika behov i praktiken.

 

pilates för gravida

Klassisk pilates

Klassisk Pilates definieras som vetenskap och konst för att samordna kropp och sinne för att uppnå total fitness. Du använder din egen kropp som motstånd för att utföra en serie rörelser som kopplas samman i en effektiv övergång, som är anpassad till ditt behov. 

Classic Pilates Malmö

Norregatan 8, 211 27 Malmö
Telefon: 040-13 61 14
Mobil: +46(0)73 560 30 14
E-post info@classicpilates.se

Klicka här för att Boka tid online >>

Öppettider

MÅN-TORS    kl.08.30 – 19.30

FREDAGAR     kl. 08.00 – 14.00

LÖRDAGAR    kl. 09.00 – 12.00

SÖNDAGAR    STÄNGT

Hitta till oss på Google Map >>

Referenser

"I have been diagnosed with disc herniation in the lower back. I was recommended surgery but my Physiotherapist suggested Pilates to build strength in my core to avoid surgery. Ever since, I have been hooked on Pilates as I have seen a huge difference in my body awareness, range of movement and being able to activate my core to protect my back."

Sandra Johansson

Range & Product design Leader, IKEA of Sweden

"Jag har levt med kronisk inflammation och ledvärk i många år. Träningen som erbjuds på Classic Pilates Malmö har varit en viktig del i att bli fri från både smärta och mediciner."

Melissa Reimer

Creative Director

Work

Träna pilates i malmö

Classic pilates

sv_SESvenska