Klassisk pilates

Klassisk Pilates definieras som vetenskap och konst för att samordna kropp och sinne för att uppnå total fitness. Klassisk Pilates är en effektiv helkroppsträning som publicerades av Joseph Hubertus Pilates för över ett halvt sekel sedan i sin berömda bok, Back to life through contrology. Hans enastående kondition och teknik var decennier före sin tid och han är nu erkänd som en av de ursprungliga pionjärerna inom hälsa och fitness. Alla övningar som Joseph Pilates själv utförde och undervisade benämns som klassiska. Allt finns i skrifter, filmer och ljudupptagingar.

Du använder din egen kropp som motstånd för att utföra en serie rörelser som kopplas samman i en effektiv övergång, som är anpassad till ditt behov. Rörelserna stimulerar muskler, senor och organ och är avsedda att stärka upp kroppen, förbättra styrka, flexibilitet, balans, hållning och koordination. Pilates är bra för alla oavsett ålder och träningsbakgrund. Träningen kommer att förbättra din förmåga i idrott, t.ex golf och tennis och förbättrar alla andra dagliga aktiviteter. Pilates är inte bara ”övning” utan en komplett kroppsträning som ger dig en känsla av både fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Alla övningar innehåller Pilates 6 grundprinciper:
– Centrering/stabilisering
– Kontroll
– Koncentration
– Flow effektivitetet i rörelsen/rytm
– Andning
– Precision

 Pilates har godkänts av läkare över hela världen och används också som en form av sjukgymnastik. Joseph H. Pilates skapade träningen på matta för att senare utveckla särskilt utformade apparater. Där använder man kroppen som motvikt vilket förhindrar stress och belastning i leder och muskulatur. Som Joseph Pilates själv sa:

”Du kommer att må bättre efter 10 lektioner, se bättre ut efter 20 lektioner, och ha en helt ny kropp efter 30 lektioner.”

 

pilates för gravida

Klassisk pilates

Klassisk Pilates definieras som vetenskap och konst för att samordna kropp och sinne för att uppnå total fitness. Du använder din egen kropp som motstånd för att utföra en serie rörelser som kopplas samman i en effektiv övergång, som är anpassad till ditt behov. 

Classic Pilates Malmö

Kattsundsgatan 10, 211 25 Malmö
Telefon: 040-13 61 14
E-post info@classicpilates.se

Klicka här för att Boka tid online >>

Klicka här för att bli medlem >>

Öppettider

MÅN-TORS    kl.07.00 - 21.00

FREDAGAR     kl. 09.00 - 17.00

LÖRDAGAR    kl. 09.00 - 14.00

SÖNDAGAR  kl. 09.00 - 13.00

Hitta till oss på Google Map >>

Referenser

"I have been diagnosed with disc herniation in the lower back. I was recommended surgery but my Physiotherapist suggested Pilates to build strength in my core to avoid surgery. Ever since, I have been hooked on Pilates as I have seen a huge difference in my body awareness, range of movement and being able to activate my core to protect my back."

Sandra Johansson

Range & Product design Leader, IKEA of Sweden

"Jag har levt med kronisk inflammation och ledvärk i många år. Träningen som erbjuds på Classic Pilates Malmö har varit en viktig del i att bli fri från både smärta och mediciner."

Melissa Reimer

Creative Director

Work

Träna pilates i malmö

Classic pilates

sv_SESvenska