Pilates för män

Är Pilates nyttigt för män?

Varför skulle inte det vara det? Pilates startades av en man, Joseph Pilates, och den har varit en viktig del i många elitidrottares träning under många år. Det finns mängder av exempel på elitidrottare inom fotboll, ishockey, golf, tennis, basket, simning mm som använder Pilates som en kompletterande träningsform.

Bild5

 

Pilates är en av de snabbast växande fitnesstrenderna i världen och män drar definitivt stor nytta av Pilates många fördelar.

Varför pilates fungerar bra för män!
Pilates arbetar med funktionell träning som är förmågan att få styrka, balans och flexibilitet – allt kännetecknar Pilatesträning och är mycket relevanta för mäns fitness.
Pilates betonar styrka i centrum av kroppen, den är kraftfull och utvecklar grundläggande styrka i de djupa musklerna för att stabilisera bålen och stärka ryggen.

Det finns inget specifikt annorlunda i pilatesträning för män. Pilates Metoden är densamma för alla. Pilates bygger på sunda rörelseprinciper för kroppen i allmänhet . Män kan upptäcka att deras muskler är lite hårdare än kvinnors, särskilt i höfter och ben, men övningar kan lätt modifieras för att tillåta dessa områden att sträcka ut gradvis. Ändring av övningar är vanligt i Pilates så att den kan möta olika behov i praktiken.

När:
Våra träningspass finns under varierande tider Måndag – Lördag varje vecka.

Se vår onlinebokning

 

Du bokar dig på vår onlinebokning

Frysning av autogiro kan endast ske mot uppvisande av läkarintyg och kan frysas i max 3 månader. Alla klippkort är giltiga i 12 månader.

Vill du börja med personlig träning så behöver du inte gå någon introduktionskurs. Läs mer under personlig träning!

10% rabatt på gruppaktiviteter om du är heltidsstuderande eller pensionär. Rabatten fås vid köp på plats i studion mot uppvisande av legitimation eller studentleg.

Alla träningskort är personliga

Vi tar emot friskvårdskuponger

OBS! Avbokning skall ske senast 24 timmar innan bokat träningspass. Ej avbokade tider debiteras med fullt pris

Alla priser är per person och inklusive moms 6%