Varför träna Pilates

Varför träna Klassisk Pilates?

Vi tror på den klassiska vägen för att lära ut en rörelsebaserad, systematisk, och integrerad träning. Pilates som undervisas med denna metod har den åldershämmande effekt som alla vill åt. Vi tror på att övningar i rätt flöde, rätt korrektioner vid rätt tillfälle kommer att förändra din kropp och minska svagheter som annars bidrar till skador och kroniska besvär.

Vi vet och förstår varför Pilates fungerar, Vi anser att det är den optimala träningsformen. Kroppen förändras från bålen/Power House, alltså inifrån och ut. Det ger en märkbar förändring i hållning, rörlighet, och en känsla av välmående. Det är viktigt att förstå att din kropp inte accepterar korrigering förrän den är redo.

  – Ökar din styrka, smidighet och balans– Förbättrar din hållning  – Ökar din mentala energi och koncentration – Lindrar stress – Förbättrar din allmänna kondition – Ger en känsla av välbefinnande                                                                                                                                                                

Det bästa med Pilates:

Är att passar för alla typer av människor oavsett om du är elitidrottare eller inte har någon tidigare erfarenhet av träning, ung eller gammal, man eller kvinna, kort eller lång så är pilates en träningsform som passar för alla.

Bild5

”Du kommer att må bättre efter 10 lektioner, se bättre ut efter 20 lektioner, och ha en helt ny kropp efter 30 lektioner.”