Klassisk Pilates

Klassisk Pilates definieras som vetenskap och konst för att samordna kropp och sinne för att uppnå total fitness. Klassisk Pilates är en effektiv helkroppsträning som publicerades av Joseph Hubertus Pilates för över ett halvt sekel sedan i sin berömda bok, Back to life through contrology. Hans enastående kondition och teknik var decennier före sin tid och han är nu erkänd som en av de ursprungliga pionjärerna inom hälsa och fitness. Alla övningar som Joseph Pilates själv utförde och undervisade benämns som klassiska. Allt finns i skrifter, filmer och ljudupptagingar.

Du använder din egen kropp som motstånd för att utföra en serie rörelser som kopplas samman i en effektiv övergång, som är anpassad till ditt behov. Rörelserna stimulerar muskler, senor och organ och är avsedda att stärka upp kroppen, förbättra styrka, flexibilitet, balans, hållning och koordination. Pilates är bra för alla oavsett ålder och träningsbakgrund. Träningen kommer att förbättra din förmåga i idrott, t.ex golf och tennis och förbättrar alla andra dagliga aktiviteter. Pilates är inte bara ”övning” utan en komplett kroppsträning som ger dig en känsla av både fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Alla övningar innehåller Pilates 6 grundprinciper:
 Centrering/stabilisering
Kontroll
Koncentration
Flow effektivitetet i rörelsen/rytm
Andning
– Precision

 Pilates har godkänts av läkare över hela världen och används också som en form av sjukgymnastik. Joseph H. Pilates skapade träningen på matta för att senare utveckla särskilt utformade apparater. Där använder man kroppen som motvikt vilket förhindrar stress och belastning i leder och muskulatur. Som Joseph Pilates själv sa:

”Du kommer att må bättre efter 10 lektioner, se bättre ut efter 20 lektioner, och ha en helt ny kropp efter 30 lektioner.”

 

CLASSIC PILATES MALMÖ

Norregatan 8
211 27 Malmö
Tel: 040-13 61 14
Mobil: +46(0)73 560 30 14
E-post info@classicpilates.se